Νυδρί

Το κοσμοπολίτικο Νυδρί αποτελεί το πιο οργανωμένο θέρετρο του νησιού με αξιόλογη υποδομή. Βρίσκεται στο ανατολικό μέρος της Λευκάδας προσφέροντας στον επισκέπτη μαγευτική θέα στις γύρω περιοχές.

Η περιοχή προσφέρεται για φυσιολάτρεις ενώ παράλληλα η έντονη νυχτερινή ζωή είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της περιοχής.

Το Νυδρί συνδέει την περιοχή με πολλά νησιά του Ιονίου όπως Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη με ferry boat. Επιπρόσθετα σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται αρκετά νησάκια όπως η Μαδουρή, το νησάκι της οικογένειας Βαλαωρίτη, στο οποίο δεσπόζει το γραφικό νεοκλασικό εξοχικό του μεγάλου μας ποιητή, η Χελώνη, ο Σκορπιός και η Σπάρτη του Ωνάση, το Σκορπίδι του Λιβανού, αλλά και τον απάνεμο κόλπο του Βλυχού και το καταπράσινο ακρωτήρι της Αγίας Κυριακής.

Το Ionian Paradise είναι στο Νυδρί 15 χλμ από την πόλη της Λευκάδας Το φημισμένο Νυδρί είναι το πιο πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο της Λευκάδας. Είναι μια από τις πρώτες περιοχές του νησιού που ανέπτυξαν τις τουριστικές υποδομές τους. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά και απέχει 17 χλμ. από την πόλη. Ο οικισμός είναι κτισμένος σε μια καταπράσινη και ειδυλλιακή τοποθεσία. Τo όμορφο τοπίο με τους πλούσιους αμπελώνες, τα εύφορα περιβόλια και τους ευωδιαστούς κήπους, χαρακτηρίζουν την περιοχή και κερδίζουν το θαυμασμό των επισκεπτών.

Το Νυδρί διαθέτει και μια υπέροχη παραλία η οποία αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρες της κολύμβησης και των θαλάσσιων σπορ.

Στο δρόμο μπροστά από την μαρίνα θα βρείτε πληθώρα εμπορικών καταστημάτων, ταβέρνες και καφετέριες. Έχει πολλά καταστήματα, που λειτουργούν απο Απρίλη μέχρι Οκτώβρη όλο το εικοσιτετράωρο και διαθέτει ό,τι μπορεί να χρειαστεί ο επισκέπτης.

Απέναντι από το Νυδρί βρίσκονται τα νησάκια Μαδουρή με το αρχοντικό του ποιητή Βαλαωρίτη, ο Σκορπιός το φημισμένο νησί του Ωνάση, το Σκορπίδι και το Μεγανήσι. Από το Νυδρί ξεκινούν τα καΐκια που πηγαίνουν ή προσεγγίζουν όλα αυτά τα νησάκια.