Welcome...
Relax...
Enjoy...
Previous
Next

Η Παραλία μας

Γαλάζια, τυρκουάζ, βαθύ μπλε, όποιο χρώμα και να διαλέξουμε να περιγράψουμε τα νερά της παραλίας μας, αυτή θα μας διαψεύσει, μιας και συνδυάζει όλα αυτά σε μια πανέμορφη παλέτα. Ίσως οι φωτογραφίες και οι αναμνήσεις σας να είναι η πιο ακριβής περιγραφή! Διότι τα δροσερά και πάντα ήρεμα νερά του Μικρού Γιαλού σας περιμένουν για να τα απολαύσετε.

Όπως και η παραλία, η οποία αν και όχι πολύ μεγάλη (περίπου 300 μέτρα φάρδος), μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα μιας και διαθέτει από βότσαλα μέχρι άμμο! Τα νερά της, σε αντίθεση με τις πανέμορφες παραλίες της δυτικής πλευράς είναι πάντα ήρεμα και καθαρά μια και 2 πηγές με φρέσκο νερό καταλήγουν δεξιά και αριστερά της παραλίας. Όλες αυτέ οι επιλογές σε μια σχετικά μικρή παραλία, για να διαλέξετε εσείς τι είδους παραλία είναι τελικά ο Μικρός Γιαλός!    

Μικρά μυστικά: Για τις πολυσυχναστες μέρες υπάρχουν άλλες 3 μικρές παραλίες μέσα στον κόλποH

Πόρος, Λευκάδα

Πόρος είναι το όνομα του χωριού και της περιοχής όπου βρίσκεται το Rouda Bay. Όπως σωστά μαντέψατε  το όνομα του κόλπου είναι Ρούδα ενώ το όνομα της παραλίας, μπροστά από το ξενοδοχείο λέγεται Μικρός Γιαλός.

Βρισκόμαστε στο μέσον της βορειοανατολικής πλευράς του νησιού, στην πλευρά με τους γραφικούς κόλπους, Γένι, Δεσίμι, Σύβωτα,Μικρός Γιαλός, Βασιλική, ενώ στην άλλη πλευρά  (δυτικά, στην άγρια πλευρά) βρίσκονται οι ομορφότερες παραλίες του νησιού.

Ιστορία του χωριού Πόρος

Ο Πόρος υπάρχει από τους προχριστιανικούς χρόνους. Ο πύργος-ρολόι όπου βρίσκεται πάνω από το χωριό χρονολογείται από τον 4ο αιώνα π.Χ. Σήμερα από τον πύργο αυτό διατηρούνται μόνο δύο πλευρές ύψους 8 μέτρων η καθεμιά και διάφορα τείχη διάσπαρτα γύρω από την περιοχή. Το μέγεθος του κάθε τείχους είναι ασυνήθιστο καθώς οι πέτρες του έχουν 2 μέτρα μήκος, 1 μέτρο πλάτος και 0,50 μέτρο ύψος. Λέγεται ότι από την κορυφή του πύργου αυτού κάποιος μπορούσε να επιτηρεί ολόκληρη την περιοχή, το Μεγανήσι και την Κεφαλονιά. Σύμφωνα  με τον Dorpfeld, ο πύργος υπήρχε από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Υπάρχουν όμως και άλλα ευρήματα όπως ερείπια ενός ελαιοτριβείου που βρίσκονται κοντά στον πύργο και χρονολογούνται από τον 2ο αιώνα π.Χ. που φανερώνουν ότι ο Πόρος κατοικείται από αρχαιοτάτων χρόνων.

Στη σύγχρονη ιστορία, ο Πόρος είναι γνωστός σε όλη την περιοχή της Ηπείρου καθώς και στο Ιόνιο λόγω των μαχαιριών που κατασκευάζονται εκεί με την ονομασία Πορσάνικα,  αλλά δυστυχώς στις μέρες μας αυτή η τέχνη έχει εξαφανιστεί. Δείγματα των μαχαιριών αυτών μπορείτε να βρείτε στο Λαογραφικό Μουσείο της Λευκάδας. Τέλος, αξίζει να επισκεφτείτε το μικρό εκκλησάκι της Αναλήψεως με τις όμορφες βυζαντινές τοιχογραφίες που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα.

Σήμερα ο Πόρος είναι ένα χωριό 230 κατοίκων όπου βασίζεται στην γεωργική οικονομία και τον τουρισμό. Μεγάλο πλεονέκτημα του Πόρου είναι η παραλία του Μικρού Γιαλού με τα τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην περιοχή να αναπτυχθεί σε ένα ήσυχο θέρετρο διακοπών. Ο κόλπος είναι χωρισμένος σε δύο μέρη, το μικρό λιμάνι και την παραλία.  Στο γραφικό λιμανάκι θα βρείτε ταβέρνες, καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα και ξενοδοχεία. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα της περιοχής του Πόρου είναι το γεγονός ότι εκτός από τους τουρίστες που προσελκύει λόγω του πανέμορφου κόλπου του Μικρού Γιαλού, το απόγευμα διατηρεί μια πολύ πιο ήσυχη ατμόσφαιρα. Για εκείνους που θέλουν να συνδυάσουν την ψυχαγωγία με την ηρεμία, σε μόλις 15 λεπτά με το αυτοκίνητο  μπορούν να βρεθούν σε ένα από τα δυο  πιο τουριστικά μέρη της Λευκάδας, το Νυδρί και η Βασιλική.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

+302645095634
+306932567502

info@roudabay.gr

      

διεύθυνσή

Rouda Bay Hotel
Μικρός Γιαλός, Πόρος, Λευκάδα
GPS: 38.640103,20.694959